fbpx

Pukeutumishuone, pukeutumistila, walk in closet

Mikä on sinun tilasi nimi?

Joko sinun kodissasi on pukeutumishuone, pukeutumistila tai walk in closet tai oletko pohtinut tilan toteuttamista nykyiseen tai tulevaan kotiisi.

Jalkineiden säilytys

Mitä hyötyä pukeutumistilasta on?

Kodin erillinen pukeutumistila helpottaa vaatehuoltoa. Huolletut ja pestyt vaatteet voidaan viedä suoraan pukeutumistilaan henkareihin ja hyllyille. Vaatteiden ja hyllyjen järjestäminen helpottuu sekä nopeutuu ja näet nopeasti, mitä vaatteita hyllyissäsi on. Tilan puhtaanapito helpottuu, kun hoidat vain yhtä tilaa sen sijaan, että vaatekaappeja olisi useassa eri huoneessa. Makuuhuonekin pysyy pölyttömänä, kun vaatteet ovat omassa tilassaan.

Pukeutumistila

Millainen tilaratkaisu olisi sopivin?

Pukeutumistila voi olla yhteinen koko perheelle. Hyvä ratkaisu on myös toteuttaa pukeutumistila vanhempien yhteiseen käyttöön ja lastenvaatteiden säilytys pidetään heidän omissa vaatekaapeissaan tai heille tarkoitetussa pukeutumistilassa tai vaatehuoneessa. Ratkaisu pohjautuu usein perheen kokoon ja lasten ikään nähden. Teini-ikäiset lapset toivovat itsenäisyyttä ja omaa tilaa, heille luontevaa voisi olla omat perinteiset vaatekaapit vaatteiden säilyttämiselle. Pienten lasten perheissä taas lastenvaatteiden säilytys voisi olla yhdessä tilassa.

Silloin, kun pukeutumistila on selkeästi oma tilansa kodissa, voidaan vaatteiden säilytys toteuttaa ilman perinteisiä vaatekaapinoviratkaisuja. Vaatteet ovat näkyvissä, niitä on helppo järjestellä ja huoltaa. Vaatteet löytyvät nopeasti ja käytön jälkeen ne tulee aivan automaattisesti laitettua takaisin omalle paikalleen.

Pukeutusmishuone helpottaa vaatteiden säilytystä

Pukeutumistila voidaan myös toteuttaa yhdessä kodinhoitohuoneen kanssa, jolloin tilalla on kaksi eri funktiota, pukeutuminen sekä vaatehuolto. Tämä ratkaisu voidaan toteuttaa liukuovin, silloin pyykinpesukone ja kuivausrumpu sekä vaatteet säilytetään liukuovien takana, mutta samassa tilassa. Pyykkiä käsiteltäessä, vaatesäilytykseen ei pääse pölyä, kun vaatteet ovat liukuovien takana. Kun pyykit on käsitelty, laitteet saadaan luontevasti piiloon liukuovien taakse, jolloin ne eivät ole jatkuvasti näkösällä ja tila toimii luontevasti pukeutumistilana.

Pukeutumistila uudessa ja vanhassa kodissa

Uutta kotia suunniteltaessa kannattaa miettiä ratkaisut vaatehuollon osalta. Tässä vaiheessa on helppo suunnitella tilan riittävä koko ja tilan sijainti sekä tarvittavat tilan säilytyskalusteet.

Vanhan kodin osalta voidaan pohtia, onko kodissasi tila tai tiloja, jotka ovat käyttämättä tai ovat vähällä käytöllä. Kun lapset ovat aikuistuneet, lähteneet kotoa, yöpyvät ehkä silloin tällöin, haluat tilat käyttöön ja mietit ratkaisuja tilojen hyödyntämiseen. Myös vanhaan kotiin voi rakentaa pukeutumishuoneen. Hyvällä suunnittelulla saat tarkoituksenmukaiset tilat vaatteiden säilytykseen.

Kodin säilytysratkaisut

Pukeutumishuoneen sisustus

Pukeutumishuoneen tärkein ominaisuus on tilan toimivuus tarkoituksenmukaisesti. Kun pukeutumishuone toimivuuden lisäksi on sisustettu viihtyisästi ja tilasta nauttii, se houkuttelee ylläpitämään vaatteiden ja koko tilan järjestystä sekä kauneutta. Omat paikkansa pitkille mekoille, vöille, käsilaukuille, huiveille, koruille, puvuille, housuille, jalkineille, hatuille…. mitä ikinä omistatkaan. Kauniit naulakot, peilit… tilastahan tulee aivan käyttäjänsä näköinen ja sehän on tärkeintä, kun on kyse omasta kodistasi.

Korut pukeutumishuoneessa

Jos tarvitset apua pukeutumistilan tai jonkin muun tilan suunnittelussa, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Suunnitellaan sinun ja perheesi toiveiden mukainen kokonaisuus.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä linkistä!

Pintakosketus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2020 Sisustus Oulu . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.